Хліб - усьому голова, якщо маєте швидкі ноги. Кияни кілька днів поспіль бігають магазинами у пошуках свіжої буханки. Але людей зустрічають порожні полиці або прострочені продукти. Комбінати печуть подвійну норму хліба, але не увесь він доїжджає до крамниць через негоду і транспортний колапс у столиці. Тож господиням доводиться закатувати рукави. До столичних магазинів завезли подвійну норму хліба Хлібопіч - швидка допомога. У дні снігового колапсу полиці хлібних магазинів стояли порожні. А недобросовісні виробники намагалися збути "під шумок" несвіжий продукт. Багатьом господиням довелося самим годувати сім'ї. Закатували рукави і згадували домашні рецепти. Тетяна Наконечна, журналіст : " Якщо не бажаєте гаяти час у чергах і бігати містом у пошуках свіжого хліба, спечіть його самі. Краще це робити у хлібопічці, якщо, звичайно, вона у вас є. Нам знадобиться борошно, дріжджі, сіль, водичка. Можна за смаком додати горіхи та трошки масла". Спочатку до хлібопічки слід залити рідкі інгредієнти - воду, молоко, кефір чи закваску. А вже потім класти сухі продукти. Стежте, щоб під час завантаження продуктів, дріжджі не змішувалися з водою. Інакше тісто погано зійде. Якщо випікаєте хліб за рецептами з інструкції до приладу, ретельно відміряйте інгредієнти. Розумна хлібопічка проконтролює навіть розмір буханки і колір скоринки. Спекти хліб можна і без спецтехніки. Процес, щоправда, триватиме довше. А до тіста час від часу потрібно буде навідуватись. У Попова заверяют, что проблем с хлебом не будет Уляна Дрючкова, господиня : " В нас є домашні рецепти, в нас є можливість і бажання зробити це вручну. Це не складно. Замісити тісто - це 15 хвилин. Інгредієнти в магазинах доступні". Якщо все таки захотіли придбати хлібопічку - готуйте мінімум гривень триста. Але за ці гроші матимете свіжий буханець. А доки техніка працює, можна приготувати вечерю. Ще й на відпочинок час залишиться.
|